CSS Image Button Css3Menu.com


Ons – geadopteerde – motto: Adopt, adept and improve (John Cleese in Monty Python – "Bank robber")

U bent hier nu helaas wat te laat voor een opdracht.
Want we zijn gestopt met filmen en monteren.

  In deze site 
Zoekveld laden ...
KVPM videoproducties

Tips & trucs / FAQ – omdat wij u graag (verder) helpen


vraagtekenuitroepteken Dus: hebt u een vraag op ons terrein, waar hier geen tip voor is? Stel die dan hier. Of via Twitter.

Wij beantwoorden hem, zo mogelijk, graag. Gratis. Gewoon, omdat het kan, omdat wij dat leuk vinden en omdat wij nog steeds erg van ons vak houden. U krijgt in ieder geval een reactie. En wie weet wordt uw vraag hier wel een tip/truc. Mooi interactief, niet :-)


De productie van uw video

Het nut voor u van uw video

Een goed gemaakte video maakt dingen helder en inzichtelijk. Wat u in uw video laat zien wordt beter onthouden dan wanneer u het vertelt en/of laat lezen. Video heeft een hoge attentiewaarde. Enzovoort., enzovoort.

U leest er meer over op de pagina waarom video. En over de voordelen van verschillende soorten videoproducties op de pagina waarvoor kvpm.

Terug naar uw vorige klik Terug naar boven

Zelf maken of uitbesteden

We preken hier niet voor eigen parochie, hoor. Want een video laten maken kan bij ons, maar dat hoeft niet, uiteraard. Dit is wel onze oprechte mening.

De verleiding is groot. (Handy)camera's zijn niet duur meer. Waarschijnlijk kan uw telefoon zelfs al filmen. En ook een montageprogramma kunt u al goedkoop, zo niet gratis, krijgen. Dus waarom zou u dan een ander inhuren.

Nou, daar zijn wel wat redenen voor. Afgezien van de kwaliteit van dat soort goedkope (consumenten) oplossingen: het maken van een goede, professionele film is gewoon écht vakwerk!

Mensen goed en mooi in beeld te krijgen, tegen de juiste achtergrond, in een goede kadrering, ze de juiste dingen te laten zeggen, daar de juiste ondersteunende beelden bij bedenken, het geluid goed opnemen: dat doet u niet zomaar.

Ook heel belangrijk, u bent er geheid véél langer mee bezig dan een professional. Waardoor een video die u zelf maakt vaak duurder uitvalt dan een productie die u laat maken. Want ook u(w personeel) kent een uurtarief!

We kennen er genoeg praktijkvoorbeelden van. Soms duurt het al erg lang om überhaupt een video-opname met beeld en geluid in het montagesysteem te krijgen. En dan zijn die beelden nog niet eens echt mooi ook. Of moeten er – dure of niet echt passende – stockvideo's gezocht worden omdat niet de juiste aanvullende shots gemaakt zijn. Of het geluid van uw cameramicrofoon is niet goed verstaanbaar.

Een (goede) prof doet dat sneller. Dus vaak goedkoper. En beter. Met een resultaat dat er ook professioneel uitziet. Zo wilt u(w bedrijf) ook vast (laten) overkomen. Níét knullig, amateuristisch of middelmatig.

We weten het. Er zijn bedrijven die voor uw webvideo's verwijzen naar YouTube en dan zeggen "zo eenvoudig is het". Onze internetprovider doet dat zelfs. Maar daar zijn wij het absoluut niet mee eens. Dan vergeet je dat die video's inderdaad vaak een ronduit klungelige uitstraling hebben. Beetje Beavis and Butt-head. Als dat uw doelgroep is: prima. Maar anders ...

Want vergeet niet: een slecht gemaakte video gaat ten koste van de inhoud. Dát wat u écht wilt vertellen!

Terug naar uw vorige klik Terug naar boven

Het nut voor u van ons

Dat blijkt als u het écht goed willen laten doen. Nader uitgewerkt op de pagina waarom kvpm.

Terug naar uw vorige klik Terug naar boven

Betaal niet teveel

OK, ons uurtarief is niet het laagste dat u tegen kan komen. Daar staat tegenover dat wij lean and mean werken.

Bijvoorbeeld met alleen de echt noodzakelijke mensen. Dus met (soms veel) minder dan sommige collega's. (We vragen ons af en toe écht af wat die allemaal wel niet doen op de set.)

En vaak ook in minder productie-uren. Efficiënt, dus. Zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit. Want als dat gebeurt vinden wij ons vak niet meer leuk.

Dus is onze totaalprijs van de gehele productie vaak (behoorlijk wat) lager dan prijzen die wij lezen van videoproductiebedrijven met een lager uurtarief. (€ 5.000 voor een standaardproductie van drie minuten, bij een uurtarief van € 50 – wat wij ooit eens op internet tegenkwamen – vinden wij bijvoorbeeld wel heel erg duur.)

Op de pagina kosten krijgt u meer informatie.

Terug naar uw vorige klik Terug naar boven

Wees op tijd! (Onze) productietijd van uw video

Die is erg afhankelijk van de aard van uw video. Een eenvoudige webvideo kan binnen een paar uur worden gemaakt en op het web worden gepubliceerd. Handig, als die actueel moet zijn.

De persconferenties van FC Zwolle en de nabeschouwingen van VV Berkum staan bijvoorbeeld binnen een paar uur op YouTube.

Maar voor de opnames van de commercial van Heyman hadden we alleen al twee dagen nodig. Het hele proces moest worden gefilmd. En toen hadden we héél wat beeldmateriaal waaruit nu nét de juiste fragmenten moesten worden gekozen en gemonteerd. Al met al waren we daar ongeveer een week mee bezig.

Ook hebben we natuurproducties gemaakt waarin de seizoenen belangrijk waren. Ben je zo een jaar onderweg.

Veel verschillende locaties, veel verschillende personen, veel verschillende shots: het neemt allemaal zijn tijd.

En soms moet het gewoon even 'gisten': een tijdje ouderwets erg goed nadenken over hoe het verhaal het best verteld en in beeld gebracht kan worden. Wat we dan ook doen. Want dat loont.

Dus: hoe ingewikkelder de productie, hoe langer die duurt. Maar dat verbaast u waarschijnlijk niet echt.

Terug naar uw vorige klik Terug naar boven

Mist u een tip? Stel hem dan gerust als uw vraag.

Op de volgende pagina: onze (thans afwezige) vacatures en stageplaatsen.

Hoe enorm jammer ook...
.. aan alles komt ooit een eind.


Hier gelukkig positief, wegens pensioen (ja, gehaald!). Voor u filmen en monteren was geweldig leuk. Veel (ook achter de schermen) kunnen en mogen zien, wat veel anderen niet zagen. Enorm van genoten.

Dat genieten gebeurt gelukkig nog steeds, maar dan nu anders.

Van/met heerlijke bos- en strand-wandelingen met de hond, muziek luisteren – en zelfs, na jaren, weer zelf spelen op de piano – en lezen. En ja, af en toe zelfs ook nog wel tv kijken; ook lineair :-)

Allemaal dingen waar nu inmiddels plezierig meer tijd voor is, die ook weer bijzonder aangenaam gevuld wordt. Met wat minder fysieke belasting dan bij het filmen, destijds. Is met name mijn rug erg blij mee. Mijn hond trouwens ook. Minder vaak (langdurig) alleen.

Afsluitend: héél erg bedankt voor uw aandacht en opdracht(en). Nog steeds blij mee. En dankbaar voor. Heel erg zelfs :-) Er blijft nog meer dan genoeg plezier over. Toch blijft een wat weemoedig gevoel dat het filmen voor u gebeurt is.

Om in stijl af te sluiten,

Dag! Het gaat u goed, hoop ik van harte.

Meer over het einde van onze PEC Zwolle persco-video's cry

Directe link naar het archief van onze PEC video's. De allerlaatste:

PEC Zwolle - Sparta Rotterdam
Persconferentie; 26-09-2020


Belangrijk om vooraf te weten

Uw video moet laten zien wat de kijker van u wil weten. Niet meer en niet minder dan uw oplossing voor zijn probleem.

Meer hierover

Terzijde

© 1997 t/m © 2022 KVPM Videoproducties