CSS Image Button Css3Menu.com


Ons – geadopteerde – motto: Adopt, adept and improve (John Cleese in Monty Python – "Bank robber")

  In deze site 
Zoekveld laden ...
KVPM videoproducties

Wat kost bij KVPM een videoproductie (van, bijvoorbeeld, vijf minuten)?
– Ja, daar vraagt u zoiets

Allereerst: 'klikken': goedkoper én beter

Natuurlijk is voor u de kostprijs belangrijk. Maar nog veel belangrijker is dat u en uw videoproducent elkaar goed aanvoelen en begrijpen. Dat het tussen u 'klikt', dus. Omdat niets zo lastig, traag en duur is als wanneer je constant naar elkaars bedoelingen moet gissen.

De 'klik' scheelt een hoop tijd, ergernis en kosten. En maakt uw videoproductie altijd mooier.

Daarom is dan ook ons eerste kennismakingsgesprek altijd gratis. Omdat wij net zo nieuwsgierig zijn naar u als u naar ons.

En wij zeggen het u eerlijk. Als wij met uw videowensen niets kunnen. Daar geen inhoudelijk gevoel bij krijgen. Het kan nu eenmaal niet altijd 'klikken'.

Als wij elkaar niet begrijpen is de productie een lijdensweg. Met heel veel herziene versies. Die uw video nodeloos duur maken. En vaak ook erg verzwakken.

De eerste versie die wij laten zien blijkt in praktijk eigenlijk heel vaak ook meteen de definitieve.

En dat scheelt een hoop tijd en extra werk. Voor ons allebei.

Want dit soort tafrelen (weliswaar van een webdesigner en in het Engels, maar wel herkenbaar) willen wij zoveel mogelijk vermijden.

Maar dat vroeg u niet; u vroeg: "wat kost dat?"

Dat is eigenlijk de verkeerde vraag. Het gaat er niet om wat iets kost, maar om wat het oplevert. En dat laatste moet méér zijn.

Hij is in ons vak ook moeilijk te beantwoorden. Soms zeggen wij dan ook, in een wat flauwe bui: "Tja, wat kost een auto van zo'n vijf meter?". Dat hangt immers sterk af van merk, type en uitvoering.

Dat is ook bij ons zo. De prijs is erg afhankelijk van de inhoud van uw opdracht. En van wat er bij de uitvoering daarvan komt kijken.

Hoe we het voor u zo goedkoop mogelijk houden leest u hier.

Voor een idee: een – zelf regisserende – cameraman kost bij ons, evenals een editor (een zelf regisserende monteur), € 100 per uur:

  • zelfregiserende (€ 25)*
  • cameraman/editor (€ 50)
  • inclusief – echt professionele – basis apparatuur (€ 25).

Tja, kwaliteit kost. Zolang het maar niet teveel is :-)


* Een zelf-regisserende cameraman kost dus € 25 per uur meer. Maar dat is veel minder dan het extra uurtarief van een aparte regisseur. Die dan ook steeds eerst moet uitleggen welke plaatjes hij wil hebben. Wat dus ook weer tijd=geld kost. Datzelfde geldt – m.m. – ook voor de editor.


En laat u niet in de war brengen. We zien bedrijven die de helft van ons uurtarief hebben. Maar die voor een video van vijf minuten een 'aanbiedings'prijs rekenen waar wij wel wat van schrikken. Zo hoog. Dat doen wij soms voor minder dan de helft. En dan raffelen we het volstrekt niet af.

Het gaat er dus wél om hoeveel je in een uur kunt doen. Hoe snel en efficiënt je kunt filmen en monteren.

We werken voor u zo efficiënt mogelijk. Maar het blijft maatwerk.

En, eerlijk is eerlijk: wij zijn geen prijsvechters. Gelukkig niet. Omdat dat ons teveel ten koste van de kwaliteit gaat.

Een indicatie

Wel een héél globale

Geld, geld, geld, geld...Een bedrag per uur zegt u natuurlijk nog niet zoveel. Vandaar deze héél globale vuistregel: één minuut video kost ruwweg één uur aan opname- en één uur aan montagetijd. Als je het efficiënt doet. Dus in principe zo'n € 200 per minuut.

We maakten echter producties waarbij het veel sneller ging. En producties waarbij die tijd bij lange na niet genoeg was. Bij commercials, bijvoorbeeld. Die 30 seconden maak je echt niet in een uur.

Het hangt dus sterk af van de concrete productie. Maar op basis hiervan kunt u al wel een heel globale inschatting van de kosten maken.

Tijd om een en ander met u door te spreken, auteursrecht voor gebruikte muziek, voice-overs, reis- en verblijfkosten e.d. komen uiteraard nog bij de prijs op.

En zo komt de prijs van een groot deel van onze videoproducties tussen de € 2.500 en € 5.000. (Jawel, dat heet écht low budget.)

Maar prijzen daarboven en daarbeneden komen zeker ook voor. De prijs is namelijk sterk afhankelijk van wat ú wil, bij de productie..

Zelfs voor zo'n € 200 - € 300 kunt u al een videoproductie hebben die geheel aan uw wensen voldoet.

Bijvoorbeeld een stand-upper.

Dus laat u niet afschrikken. Vraag gewoon of er voor uw budget een door u gewenste videoproductie te maken valt.

Aan de hand van uw wensen en uw budget gaan wij voor u aan het rekenen. En maken een zo concreet mogelijke offerte voor u.

Tja, het kost wat, maar dan hééft u ook wat :-)

Op de volgende pagina: onze no cure no pay-garantie.

Meer over onze Corona/Covid-19/SARS-CoV-2 onderbreking,
seizoen 2021–2022cry

Directe link naar onze PEC Zwolle video's. De laatste:

PEC Zwolle - Sparta Rotterdam
Persconferentie; 26-09-2020

U wilt meteen weten dat wij van PEC Zwolle een nieuwe (persconferentie)video hebben geplaatst?

Abonneer u dan op ons YouTube kanaal (meest efficiënt) of volg op Twitter @kvpm_nl.
(Onze nieuwsbrief is helaas gestopt.)


Belangrijk om vooraf te weten

Uw video moet laten zien wat de kijker van u wil weten. Niet meer en niet minder dan uw oplossing voor zijn probleem.

Meer hierover

Terzijde

Hoe enorm jammer ook...
.. aan alles komt ooit (deels) een eind.


Door het onvermijdelijke emeritaat, bijvoorbeeld..

We zouden héél graag nog heel veel willen filmen en monteren. Maar we zijn door – fysieke – omstandigheden gedwongen het wat rustiger aan te moeten doen, wat gelukkig mogelijk is, zonder al teveel financiële problemen (met grote dank aan Plato: "Wie rijk wil zijn, moet niet zijn vermogen vermeerderen maar zijn hebzucht verminderen").

Qua werk: iets met een nog steeds gewillige geest, maar wat zwakker wordend vlees. We wíllen wel, maar het lichaam gaat te vaak – pijnlijk – protesteren :-( Dus óf we iets voor u kunnen betekenen is helaas maar de vraag. We moeten jammer genoeg wat selectiever te zijn.

Dus, heeft u nog iets heel uitdagends – en fysiek niet te zwaar – voor ons? Wie weet...

Máár... de persconferenties van PEC Zwolle blijven we gelukkig – vinden wij in ieder geval – nog steeds wel als vanouds verzorgen.

In ieder geval héél erg bedankt voor alles tot nu toe. Nog steeds blij mee. En ook dankbaar voor. Heel erg zelfs :-)


© 1997 t/m © 2019 KVPM Videoproducties